Večeras , pretposlednjeg dana  36. FFS-a  na Letnjoj pozornici će kao i prethodnih večeri biti prikazana dva filma ,prvi film Srdjana Dragojevića „Parada“ a drugi „Crna Zorica“.

Komedija ,drama „Parada“ Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može da skupi ekipu za zaštitu gej parade, Limun odlučuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vođa gej aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih. Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali s kojima je u to turbulentno vreme i trgovao – Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalac iz Bosne (Dejan Aćimović), i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski). Posle silnih peripetija, Limun će uspeti da sakupi šaku živopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ će se tek suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku i svoje živote…

Uloge tumače  Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Mladen Andrejević, Nataša Marković, Branimir Popović, Anita Mančić, Relja Popović i drugi. Scenario i režija Srđan Dragojević.

Početak je u 21,30.

 

Drugi film  je “Crna Zorica”. Zorica (Ljuma Penov) je devojka sa sela, koja sa sobom nosi prokletstvo. Od kada se njena prva ljubav misteriozno udavila u reci, muškarci u njenoj blizini umiru na najčudnije načine. Ljutiti seljani su joj zbog toga nadenuli nadimak „poljubac smrti“. Priča se komplikuje kada Mane (Branislav Trifunović), tvrdoglavi policajac koji ne veruje u „bapske priče“ i veštičarenje, pokušava da otkrije da li je Zorica zaista serijski ubica, ili samo devojka željna ljubavi.

Svaki muškarac koji se zaljubi u nju nastrada.
Uloge tumače  Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo – Miša Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, …..Scenario  Goran Mojsin i Hristina Hadžiharalambus koja je uradila i režiju zajedno sa  Radoslavom Pavkovićem.