led filmOd večeras pa do subote 11.novembra u vrnjačkom bioskopu možete pogledati domaće ostvarenje , dramu “Led”. Uloge tumače Velimir – Bata Živojinović, Nela Mihailović, Nenad Jezdić, Momčilo Otašević, Olga Odanović, Radoslav Milenković,Nedeljko Bajić, Biljana Mišić, Dubravko Jovanović, Nađa Maršićević. Epoha lažnog blagostanja Jugoslavije u poslednjoj deceniji Titovog života 1976. godine. U šumadijskom selu Radomilje živi dvadesetogodišnji seljak Milivoje (Momčilo Otašević) s majkom Stanom (Nela Mihailović), deda Životijem (Bata Živojinović) i babom Savetom (Olga Odanović). Kob i slutnja tragične pogibije njegovog oca u majdanu deset godina ranije, kad je Milivoje bio dečak, razdire ga i proganja.

Prikrivena ljubav njegove majke s gastarbajterom Miroslavom (Nenad Jezdić), čija je kuća u dolini preko brda, pojačava dramatiku i neizvesnost njegovog prevrtanja po prošlosti: kako je njegov otac izgubio život? U vrtlogu ličnih trauma, borbi i nedostatka samopouzdanja, u predahu, u lepoti i radosti iznenadne ljubavne avnature, kada mu u kuću dolazi devojka iz drugog sveta (Biljana Mišić), medicinska sestra iz grada, slobodnih nazora i liberalnog shvatanja života – Milivoju iznenada umire baba Stana.

Ponovni gubitak u njegovoj porodici nova je rezignacija i novo posustajanje za nadama i snovima o boljem životu. A onda, povrh svega, kada sa deda Životijem i majkom ode u žetvu da pokupi letinu s njive koja mu je rodila kao nikada, neko ko rukovodi našim životima šalje mu još jednu strašnu poruku.
Projekcije su u 18 i u 20 časova.