Kabinet predsednika opštine Vrnjačka Banja bio je mesto sastanka čelnika lokalne samouprave sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije. Reči je najviše bilo o Uredbi koju je nedavno usvojila Vlada Republike srbije a koja se odnosi na koeficijente za obračun i isplatu zarada postavljenih i imenovanih lica kao isvim zaposlenim u državnim organima za januar mesec 2012 godine i na dalje.

Primenom koeficijenata odnosno Uredbe, po rečima predsednika Sindikata uprave Srbije Njegoša Potežice,bi negde oko 70% zaposlenih radnika u lokalnim i gradskim upravama Republike Srbije primilo manje zarade. To su bili razlozi zašto je Sindikat oštro odreagovao i predložio Vladi Republike Srbije da taj nedostatak ispravi tako što bi se potpisao Protokol kojim bi se ovo pitanje definisalo.

Ne samo u Vrnjačkoj lokalnoj upravi već i u drugim upravama širom Republike Srbije na sličnim sastancima postignuti su dogovori da se nastavi sa isplatama istih zarada zaposlenima kao i do sada dok se u medjuvremenu ovo pitanje ne reši.

Po rečima Potežice okružni odbor Sindikata sa sedištem u Kraljevu funkcioniše odlično i kvalitetno