Poslednje vreme odnosno od kasne jeseni pa do sada centralno banjski park bio je pravo gradilište.Kako je vreme prolazilo i kako je sve to polako dobijalo obrise parka naziralo se da ćše park biti zaista predivan kakav i dolikuje kraljici kontinentalnog turizma. Rekonstrukcija parka ušla je u završnu fazu ,park dobija svoj konačni izgled i trenutno radove najviše izvodi JP“Borjak“. Radi se sadnja cveća, stabala, sadnja travnatih površina. Sve ide svojim tokom ,vreme ide na ruku i radnici JP“Borjak“ prate dinamiku gradjevionskih radova i završavaju svoj deo posla.

park vrnjacka banja

Tokom prve faze rekonstrukcije parka posečena su 33 stabla što je ,u tom momentu, izazvalo brojne komentare medjutim sada će umesto tih, biti posadjeno 78 novih,mladih stabala koja neće biti mala već će prečnik stabala biti od 5 do 7 centimetara.

U centralnom delu parka cvetne površine su prosirene ,sadi se ukupno 15 hiljada sadnica raznog cveća, 3000 šimšira koje će se održavati na maloj visini kako bi park zaista imao izgled „francuskog parka“.

Očekuju da do 25 maja, eventualno prvog juna sve bude završeno i gotovo ozelenelo.