vrnjacke-banje-u-beogradu

U Beogradu je juče obeleženo 145 godina od početka organizovanog turizma u Vrnjačkoj Banji. Na skup „Vrnjačka Banja – juče, danas, sutra – perspektive razvoja“, potencijalnim investitorima predstavljeni su potencijali Vrnjačke Banje.
Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da je banjsko bogatstvo sedam izvora mineralne lekovite vode na kojima se zasniva medicinska, stručna, balneološka usluga.“Svaka voda je indikovana za lečenje različitih bolesti. Pored voda, tu su parkovi, šume, planina Goč, Moravska jezera“, rekao je Đurović.Prikazan je film iz arhive Jugoslovenske kinoteke o njenom životu između dva svetska rata.
Pored predsednika opštine, o planovima za razvoj banje sa sedam mineralnih izvora na diskusiji održanoj posle prezentacije govorili su i Velimir Ilić, ministar građevinarstva i urbanizma, Dragan Stevanović, sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Renata Pindžo, pomoćnik ministra privrede, Siniša Mali, savetnik potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, Miloš Jevtović, sekretar u Ministarstvu zdravlja, i prof. dr Tomislav Trišović, sa Instituta tehničkih nauka SANU. Oni su izneli ideje o projektima i ulaganjima u Vrnjačku Banju, kao i planove države za unapređenje banjskog turizma.
Skupu su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, turističkih i kulturnih organizacija i potencijalni investitori.