Pred početak glavne turističke sezone u Vrnjačkoj Banji, ono što je svakako lepa vest jeste to da je biveta Snežnik ponovo otvorena. Naime , nakon bakteriološki neispravnog uzorka vode od prošle godine i napora koji su se ulagali i koji se ulažu , mala biveta Snežnik puštena je u rad za potrebe meštana i gostiju Vrnjačke Banje. Od kako je došlo do pomenutog problema Specijalna bolnica Merkur, koja upravlja izvorima, intenzivno sa Rudarsko-geološkim fakultetom, radi na sanaciji izvora Snežnik.

izvor sneznik

Otvaranjem male bivete zapravo je pronadjeno privremeno rešenje jer je Mineralna voda Vrnjci ustupila izvor Borjak tako da sada na izvoru Snežnik zapravo uzimate vodu iz izvora Borjak koja je potpuno bakteriološki ispravna a voda s obzirom da je mineralna, lekovita.

Ovo je, napominjemo, privremeno rešenje jer ne žele da se dogodi situacija od prošle godine kada izvor Snežnik u jeku sezone nije radio.

S obzirom da intenzivno rade na sanaciji problema oko izvora Snežnik nadaju se da će u narednom periodu isti biti otklonjen.