Tri dana neprekidne zabave na 9 zona u Vrnjačkoj Banji

Lovefest vrnjacka banja 2012

Lovefest, tradicionalni muzički festival iz Vrnjačke Banje, ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na čak deset lokacija u Banji. Festival koji je do 2012. godine promovisao mlade izvođače elektronske muzike iz Srbije od ove godine afirmiše umetnike kroz osam novih zona.

Prve festivalske večeri na Tuborg main stage-u nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi, Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave. Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i beogradski DJ Miloš Pavlović.

Drugi dan festivala, headliner na Tuborg main stage-u muzičke zone biće poznati danski DJ Noir, a osim njega nastupiće dvojac iz Niša Don’t i trstenički DJ Kind of Man. Bez obzira na to da li putuje na neke od najboljih žurki na planeti ili producira numere koje dobijaju podršku DJ svetske elite, Noir (a.k.a. Rene Kristensen) ostaje jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u industriji elektronske muzike.

Poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni. Treći dan, na muzičkoj zoni nastupiće Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S.

Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli konkurs „Mlade nade Lovefesta“, imaće priliku da nastupe na Tuborg main i Red Bull stage-u.

Osam novih zona na ovogodišnjem Lovefestu

Lovefest će od ove godine biti bogatiji za još osam novih festivalskih zona na deset lokacija u gradu. Program ovogodišnjeg festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, veliku chillout zonu, street basket zonu, zonu edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima.

U subotu 4. avgusta na Cinema zoni festivala publici će se kroz radionicu o žanrovskom filmu predstaviti poznati srpski reditelj Dejan Zečević, a dan kasnije posle projekcije filma Vladimira Milovanovića „Lice Revolucije“ publika će imati priliku da razgovara sa Brankom Ilićem, nekadašnjim vođom petooktobarske revolucije i glavnim glumcem.

Velika Chillout zona festivala takođe promoviše mlade umetnike, pa će na njoj 4. avgusta nastupiti poznati beogradski bend Stray Dogg.

Tokom dana svi posetioci Lovefesta moći će da se odmore i zabave, ali i edukuju na Workshop zoni na kojoj će ove godine imati priliku da čuju predavače iz organizacija FONIS, AIESEC, Junior Chamber International, CPБОDROID, Soundlovers, kao i specijalne goste sa satiričnog sajta Njuz.net.

Cilj ovogodišnjeg festivala je promocija kulture mladih i talentovanih ljudi, kao i stvaranje jedinstvene platforme koja će pružiti podršku omladini u Centralnoj Srbiji.

Karte za tri dana festivala dostupne su svima u prodaji po ceni od 1200 dinara i mogu se naći u svim poslovnicama Eventima u Srbiji, kao i na zvaničnim prodajnim mestima.

Organizatori ove manisecije su nevladino Udruženje LoveFest u saradnji sa Turističkom organizacijom Vrnjačka Banja i Opštinom Vrnjačka Banja