koncert zamak

Udruženje „Čuvari tradicije „ iz Trstenika organizuje “Dane primenjene muzičke pedagogije“ koje već drugi put organizuju u Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji. Ova manifestacija se održava dadanas i sutra, dakle 16. i 17. maj.

Udruženje svojim radom i aktivnostima aktivno nastoji da prenese znanje i iskustva muzičkih pedagoga Republike Srpske, Hrvatske i Srbije. Ujedno im je i cilj da ponude moguća rešenja i poboljšaju i osavremene nastavni proces i zahteve koji se postavljaju pred njihove muzičke pedagoge. Na taj način poboljšavaju lični razvoj svakog nastavnika pojedinačno.
Što se tiče programa „Dani primenjene muzičke pedagogije“ danas će u
16,00 h-16.45 – Maja Krstić , prof. klavira u OMŠ “Kornelije Stanković“ Trstenik, predstaviti svoj rad “ Savremeno obrazovanje i učenje muzike “ . Od 17,00 – 17,45 biće održana elektronska konferencija (e-conference) a u pregovoru će govoriti predavač Slađana Buklijaš prof. klavira u Bjelovaru sa temom Literatura i program za klavir u osnovnim muzičkim školama.
U nastavku programa, dakle od 18,00 – 19, 00 biće svečano otvaranje Takmičenja klavirskih dua i klavira šestororučno kao i Koncert nagrađenih učenika sa republičkih i međunarodnih takmičenja .
Od 19,00- 20,00 –Nevena Ćeklić sa Muzičke Akademije iz.Sarajeva predstaviće svoju knjigu “Uvod u muzičku kulturu “ i održati predavanje „Mogućnosti destruktivnog upliva ličnih osobina muzičkog umetnika u recepciju njegovog dela“.
Od 20,00 -20,45 – Mirjana Gocić, Supervizor IOP-a, Crveni krst iz Niša održaće predavanje “Humane vrednosti “.
I sutra je planiran bogat program kada je ovo takmičenje u pitanju.