slika zenski centar milica

Ženski centar Milica i Udruženje roditelja dece ometene u razvoj URDOUR iz Vrnjačke Banje potpisali su Protokol o saradnji koji podrazumeva uključivanje članova Udruženja dece ometene u razvoju u aktivnosti Milice i obratno. Deca ovog udruženja u proteklom period odazivali su se i učestvovali u aktivnostima Ženskog centra Milica a jedno od tih akcija bilo je “Vaskršnje jutro”.
Sada, nakon potpisivanja Protokola o saradnji slede i zajedničke akcije ali i radionice i uključenje ovih mališana u akciju i projekat Ženskog centra Milica pod nazivom “Čašom zdravlja do dostojanstvenijeg života”. Inače ovaj projekat podržan je od strane BCIF-a namenjen je zenama obolelim od karcinoma i drugih teskih bolesti koje su u teskom materjalnom polozaju ali i svima koji hoce da nauce stare tradicionalne vestine i ucestvuju u izradi suvenira cijom prodajom žele da pomognu najugrozenije zene kupovinom perika,proteza i sl.
Žele da tokom ovih radionica obuče žene za oblast domaće radinosti a kako bi mogle da eventualno same započnu svoj posao . Voditelji ovih radionica bićše članice Ž.C. Milica Mirjana Djurašević i Rada Trivić. Inače prijavljivanje za učešće u ovom projektu je 25.avgust a tokom septembra meseca biće održavane radionice i rad po grupama. Deca iz URDORA će svojom kreativnošću dati doprinos realizaciji pomenutog projekta čiji će kraj biti humanitarna izložba i prodaja radova a od prikupljenih sredstava biće kupljeno Ii nabavljeno ono što je obolelim žena najneophodnije perike, citostatici, proteze i drugo.
U ovom projektu naravno ima mesta za sve pa tako svi zainteresovani još uvek imeju vremena da se prijave i uzmu učešće.