Zvanični, zlatni glas Rusije Andrej Berestenko prvi put je gostovao u Srbiji odnosno Beogradu ove godine kao specijalni gost na koncertu u čast 80. Rođendana Đorđa Marjanovića.

Andrej je dobitnik mnogih prestižnih i vrednih nagrada kao i priznanja a njegova bogata biografija objavljena je u 5. jubilarnoj enciklopediji Švajcarske.

„Ja sam u Srbiji u misiji uspostavljanja prijateljskih i kulturnih veza na liniji Rusija Srbija. Ja volim Srbiju i iznenađen sam gostoprimstvom koje mi je ovde ukazano!, rekao je Berestenko i dodao „Planovi za naredni period su moja gostovanja širom Srbije a nastupiću i pred trsteničkom publikom“

Prvi čovek opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović primio je u svom kabinetu ovog poznatog ruskog pevača. U toku razgovora bilo je reči o tradicionalno dobrim odnosima Srbije i Rusije ali je izražena želja za dalje unapređenje ovih odnosa.

Dalje je bilo reči o nastupu zlatnog glasa Rusije u Vrnjačkoj Banji tokom 2012. godine ali i nastupa vrnjačkih kulturno-umetničkih društava u Rusiji.