Vrnjacka Banja – S obzirom da se bliži početak zime naravno ono što sve zanima jeste da li je zimska služba za održavanje ulica spremna. Ulice po Vrnjačkoj Banji održava JP ”Beli Izvor” i “Borjak” a regionalne putne pravce “Kruševac put”.

Kao i svake godine JP ”Beli Izvor” je nosilac radova a JP ”Borjak” podizvođač. Urađena je temeljna priprema odnosno servisiranje i probe postojeće mehanizacije koje će svoj deo posla obavljati na terenu.

U odnosu na prošlu godinu osposobljen je za rad na terenu još jedan kamion I nabavljen još jedan posipšač za so.

Kakos u nam rekli nadležni u JP ”Beli izvpr” agregat je nabavljen i u ovom trenutku imaju oko 60 tona rizle, oko 25 tona soli i u toku je nabavka ostalih planiranih kolicina.Koliko će ove količine potrajati , naravno zavisi od vremenskih prilika i količine padavina.

U odnosu na prošlu godinu postoje izmene u delu da će sada odnosno ove sezone ova dva Javna preduzeća održavati samo Vrnjačku Banju sa selima Štulac, Ruđinci, Lipova i Rsavci, školski autobus i novi put ka Goču. Sem toga ništa. Ostale Mesne zajednice,svaka za sebe ima obavezu održavanja puteva na svojoj teritoriji.

U skladu sa planom prioriteta biće održavan i novi put za Goč, naime vozila će možda biti usmeravana na stari put za Goč koji održava Kruševac put i koji je uvek prohodan kao i spojnica stari-novi put.

S obzirom da Kruševac put održava stari put za Goč i deo do Rašovke , i da je taj put uvek prohodan, vozila koja budu išla do ski staze možda će u određenim momentima biti preusmeravana na korišćšenje tog puta dok novi put za Goč u skladu sa planom prioriteta ne bude očišćen. Naravno spojnica stari-novi put, po rečima nadležnih, biće uvek prohodna.

Prioriteti prilikom čišćenja je centar Vrnjačke Banje, put do bolnice, vrtića, škola i SUP-a.

Naravno ne mogu sve ulice odmah da budu očišćene ali će se poštovati plan prioriteta .