Kako bi se vozila što bolje pripremila za bezbednije učešće u saobraćaju , Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Auto-moto savez Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda vozila sprovela je akciju pod nazivom „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“.

Cilj akcije bio je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Tokom akcije policija je vršila pojačanu kontrolu vozila i vozača naročito u ulicama i naseljenim mestima i vozačima ukazivala na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila,pneumatika,svetlosno signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Akcija je završena juče i od danas saobraćajna policija pojačano vrši kontrolu tehničke ispravnosti vozila uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.