Proteklih dana zasedao je Savet Raškog upravnog okruga a povod,aktuelna tema,stanje bezbednosti i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda. Na samom startu sednice perdsednik opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović, upoznao je prisutne sa činjeničnim stanjem na terenu odnosno stanjem na teritoriji Vrnjačke Banje a vezano za obilne padavine i ekstremno niske temperature, čemu smo bili svedoci.

Reči je bilo i o stanju bezbednosti na teritoriji Vrnjačke Banje u periodu izmedju dve sednice Raškog okruga.Po rečima Seizovića sliku zadovoljavajućeg stanja bezbednosti remeti ubistvo koje se dogodilo krajem decembra meseca u Vrnjačkoj Banji a zatim izrazio reči hvale za brzu i efikasnu intervenciju policije u kojoj su počinioci ovog zločina lišeni slobode .

Nakon izlaganja predsednika opštine Vrnjačka Banja izveštaj o stanju bezbednosti na teritoriji Raškog upravnog okruga podneli su načelnik PU Novi Pazar Dragan Terzić kao i načelnik OKP PU Kraljevo Aleksandar Peruničić.

U proteklom periodu na teritoriji Raškog upravnog okruga generalno se beleži porast krivičnih dela držanja i stavljanja u promet opojnih droga. U toku su radnje odnosno aktivnosti na uklanjanju posledica elementarnih nepogoda izazvanih poslednjim padavinama.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Raškog upravnog okruga Radojica Kočović upoznao je prisutne sa činjenicom da je preko 15km reke Ibar zaledjeno. Naloženo je svim lokalnim zajednicama da pripreme planove odbrana od poplava kao i da se preduzmu sve aktivnosti kako bi se očistila korita, potoci, kanali zašta su zadužene lokalne zajednice.