Mlada petnaestogodišnja vrnjčanka Jovana Rakezić ovih dana svakako je u žiži interesovanja ne samo u Vrnjačkoj Banji već i šire, nedavno je gostovala i na prvom programu RTS-a kod Mire Adanje-Polak.

 

Naime Jovana Rakezić dobila je zahvalnicu od NASSE što svakako nije mala stvar.

NASSA je raspisala konkurs „Face in space“ na kome je Jovana učestvovala i slike koje su im poslate bile su sa njima na poslednjem letu u svemir.

Jovana je poslala jednu fotografiju, njen portret kako gleda u nebo ,kako je sama rekla čisto da proba , i nije očekivala nikakvu zahvalnicu ili nagradu.

„Fotografiju sam oduvek volela i ona me je privlačila ali sam joj se potpuno posvetila poslednjih godinu ipo dana.Do sada sam imala tri kolektivne izložbe , jednu sa Asocijacijom mladih iz Kruševca u kruševačkom pozorištu,zatim u osnovnoj školi Popinski borci i jednu u Termomineralnom kupatilu sa udruženjem „Ja sam umetnik“ iz Vrnjačke Banje,“rekla je Jovana i dodala“ časopis „Refoto“ objavio je jednu moju fotografiju u okviru konkursa „Monohromatski svet“,to je fotografija mog brata kako vrišti koja je jako energična i efektna „.

Italijanski časopis „Vogue“ objavio je četiri Jovanine fotografije.Inspiracije,kako je rekla, ima na pretek muzika,običan razgovor,stavovi viđenja i pogledi na svet.

Ono čime Jovana želi da se bavi u životu jeste bavljenje dizajnom ili fotografijom.