Vrnjačka Banja – Bilo da su ljubitelji boksa ili ne, ono što je sve vrnjčane oduševilo jeste uspeh mladog boksera BK“Goč“ iz Vrnjačke Banje i državne reprezentacije Aleksandra Drenovaka na Svetskom prvenstvu u boksu u Bakuu.

U duelu osmine finala u kategoriji do 75 kilograma Drenovak je pobedio Kineza Liua Đijanga sa 18:16. Ovom pobedom Drenovak je napravio fantastičan rezultat pošto je prehtodno sa turnira izbacio trećeg nosioca Ekvadorca Haimea Korteza i samim tim se plasirao među 8 najboljih na planeti i obezbedio plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. Godine.

Našeg asa je u četvrt finalu savladao sjajni Ukrajinac Jevgenij Hitrov koji je izašao kao pobednik iz duela sa mađarom Haršom.

Meč je odigran juče a vrnjčanin je izgubio od ukrajinca rezultatom 34-15 (po rundama 9:5,14:6,11:4). No i pored poraza na jučerašnjem meču plasman među 8 najboljih na svetu i odlazak na OI je pravi podvig Drenovaka.

I pre prve runde znalo se da je pred Drenovakom težak meč jer je ukrajinac do četvrtfinala pobedio sa dva tehnička nokauta što govori da je Hitrov odličan bokser.

Vrnjčani su juče pratili meč što kod svojih kuća što po banjskim kafićima I svim srcem navijali za Drenovaka no bilo kako bilo Aleksandru svakako treba čestitati jer je fantastično predstavljao našu zemlju ali I Vrnjačku Banju na svetskoj smotri, pokazao je da srpski boks ima budućnost a najviše pohvala zaslužuje jer je posle 12 godina isti vratio na Olimpijske Igre.