Veliki broj turista odlučio je da prvomajske praznike spoji sa vikendom koji je za nama i tako par dana pobegne od svakodnevice, a idealno mesto za odmor, naravno je Vrnjačka Banja. Kraljica kontinentalnog turizma ovih dana može se pohvaliti zaista velikim brojem gostiju . Vrnjačka Promenada je zaista puna gostiju kao i kafići i lokali koji ovih dana imaju dosta posla.

festival cveca u vrnjackoj banji

Ovako velikoj turističkoj posećenosti svakako su doprinele i dve manifestacije koje su u toku “Majski medeni uranak “ i “Sajam cveća i hortikulture”.

festival u vrnjackoj banji

Organizatori sajma cveća su Turistička Organizacija Vrnjačka Banja i agencija “Tip” Stopanja a naravno pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Vrnjačka Banja.

Na vrnjačkoj Promenadi tačnije na delu Promenade kod hotela “Breza” svoja dostignuća na polju hortikulture i gajenja cveća, ovih dana prezentuje preko 30 izlagača. U okviru Festivala održava se i nekoliko strucnih predavanja iz ove oblasti. Festival cveca polako postaje tradicionalna manifestacija u Vrnjackoj Banji, što pokazuje veliko interesovanje, kako izlagača tako i posetilaca Vrnjačke Banje. Festivala je otvoren do 02. mja.

dani medau u vrnjackoj banji