Vrnjacka Banja – Više od 64 odsto građana Srbije misli da je njihovo zdravlje „dobro“, „vrlo dobro“ ili „odlično“, dok čak četvrtina uopšte nema svest o opasnostima od bilo kakvih oboljenja.

Međutim kada naiđe sezona virusa i prehlada niko nije baš ravnodušan.Ono čemu određeni broj građana pribegava u toku sezone gripa jeste vakcinisanje.

Vakcina protiv sezonskog gripa stigle su u epidemiološku službu vrnjačkog Doma zdravlja i vakcinisanje je krenulo i obavlja se svakog radnog dana od 10-14 časova.

Od Instituta za virusologiju i vakcine „Torlak“ tiglo je tačno 1500 pojedinačnih doza koje će biti dovoljne za populaciju i pokrivenost stanovništva na teritoriji opštine Vrnjačka Banja.

Punktovi za vakcinisanje su u epidemiološkoj ambulanti u Domu zdravlja „Dr Nikola Džamić“ i u zdravstvenim ambulantama Novo selo i Podunavci.

Radi se o Pasterovoj vakcini kao i prethodnih godina koja je testirana na Torlaku , dobijen je sertifikat tako da pacijenti , po rečima medicinskog osoblja epidemiološke službe vrnjačkog Doma zdravlja, ne treba da strahuju. Vakcina pruža zaštitu u periodu od 6 meseci.

Pored rizične grupe stanovništva trudnice,deca, stari i ostali građani mogu da prime svoju dozu vakcine tako što će otići kod svog izabranog lekara i sa nalogom doći da prime svoju dozu vakcine protiv sezonskog gripa.