Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalu samoupravu donelo je Odluku o raspodeli sredstava po javnom pozivu za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu dela sredstava iz namenskih primanja budžeta Republike koja se ostvaruju priređivanjem igara na sreću, a koriste za finansiranje lokalne samouprave od 22. jula 2011. godine.

Na osnovu Odluke, opštini Vrnjačka Banja odobrena su sredstva u iznosu od 1.400.000 dinara za realizaciju Projekta investicionog održavanja zgrade bioskopa.

Pored Vrnjačke Banje sredstva je dobila i opština Raška.Ugovore je u Raškoj,predsedniku opštine Raška Dragiši Iliću i predsedniku SO Vrnjačka Banja Petru Arsiću uručio državni sekretar Ministartva državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Radosavljević.

Potpisivanju i uručenju ugovora prisustvovao je i Načelnik raškog Upravnog okruga Mateja Mijatović.

Na nedavno održanom sajmu lokalne samouprave akcenat je bio bačen na to da opštine moraju da zaborave na to da se same bore za svoj razvoj već bi to trebalo da čine kroz međuopštinsku ali i regionalnu saradnju a vezano za sve infrastrukturne projekte. Državi sekretar Radosavljević istakao je veoma dobru saradnju opština Raškog okruga.