Тokom zimskog raspusta i od početka 2012 radilo se punom parom u OŠ“Mladost“ Vrnjci,odeljenje u Štulcu.Osnovna škola u Štulcu sagradjena je 90-te godine kada je i počela sa radom medjutim do sada radovi nisu bili završeni. Tokom ovog perioda radjeno je podzidjivanje otvora za prozore,postavljanje stolarije.Takođe radilo se i po pitanju fasade ,postavljen je stiropor kao i završni radovi na fasadi ali je uređeno i stepenište.

Svi ovi radovi izvedeni su zahvaljujući razumevanju ljudi na čelu opštinske uprave rekao je predsednik MZ Štulac.Planirano je da,ukoliko vreme ostane bez bitnijih promena,radovi budu završeni do 20-og januara a ukoliko budu mrazevi i loše vreme radovi će biti obustavljeni zbog fasade pa nastavljeni kada vremenski uslovi to dozvole.

Završetak radova na školi je od velikog značaja za meštane Štulca a prvenstveno decu koja su zbog ,uslovno rečeno -loših uslova, odlazila u školu u Vrnjce i Banju. Sada kada radovi budu završeni uslovi će u tehničkom smislu biti mnogo bolji .