Na teritoriji Vrnjačke Banje tačnije na lokaciji podunavačke bare pronađeno je neeksplodirano ubojno sredstvo –tromblonska mina. Po pozivu meštanina Podunavaca na lice mesta izašli su pripadnici policijske ispostave Vrnjačka Banja kao i kriminalistički tehničar koji je tu tromblonsku granatu fotografisao, obelezio i obezbedio.


Odmah potom obavešten je radnik sektora za vanredne situacije koji je takodje izasao na teren i nakon sprovedenih aktivnosti ubojna naprava odlozena na bezbedno mesto odnosno na mesto koje je namenjeno za smeštaj ubojnih sredstava.

Tromblonska mina će tu sačekati stručnu ekipu Ministarstva unutrašnjih poslova koja se bavi uništavanjem takvih sredstava. Ista ekipa vrši razminiranje ili uništavanje sredstava u zavisnosti od stanja u kome se sredstvo nalazi.


Iz Sektora za vanredne situacije poručuju da ukoliko gradjani naidju na ubojno sredstvo u svojim njivama ili drugim lokacijama o tome odmah obaveste dezurnu sluzbu Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi sproveli dalje mere.

Poslednjih godina na teritoriji Vrnjačke Banje nađeno je desetak takvih ubojnih sredstava što u gradskom jezgru što u okolini Banje ali najviše je pronadjeno u priobalnom delu Zapadne Morave .