Vrnjacka Banja – Prvi vrnjački Festival zdravlja NATURA SANAT FEST danas je svečano otvoren u Kongresnom centru hotela „Zvezda“. Na samom početku učesnicima i posetiocima Festivala obratili su se predstavnici Ministarstva zdravlja i ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije kao i predsednik Opštine Vrnjačka Zoran Seizović.
vrnjacka banja festival zdravlja
Prisutnima su se takodje obratili direktor Specijalne bolnice Merkur dr Dejan Stanojević i direktor TO Vrnjačka Banja Nikica Pantović.

Organizatori su TO Vrnjačka Banja a partneri su Opština Vrnjačka Banja i Spšecijalna bolnica Merkur.

Cilj ove manifestacije je da promoviše univerzalne vrednosti zdravog načina života zasnovanog na permanentnoj i preventivnoj kontroli i nezi zdravlja uz primenu prirodnih i balneološko-medicinskih tretmana. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana promoviše se zdrava ishrana, kontrola zdravlja i lečenje prirodnim sredstvima.

festival vrnjacka banja
Ovaj Festivaj je izlagačkog, edukativnog i obrazovnog karaktera. Na Festivalu su prisutni predstavnici zdravstva i farmacije zatim fitoterapeutske kućše, naučne ustanove,Banjska i klimatska mesta Srbije, sportske organizacije, Ženski centar „Milica“ ali i proizvodjači zdrave hrane i nutricionisti.

Tokom Festivala koji je izazvao veliku pažnju medija čemu u prilog ide prisustvo velikog broja medijskih kuća , biće održan vrnjački Forum zdravlja.

NATURA SANAT FEST traje u Vrnjačkoj Banji danas i sutra.