Vrnjačka Banja domaćin je 21-ih Susreta pravnika u privredi Srbije koji su okupili veliki broj učesnika. Organizator Susreta je Udruženje pravnika u privredi Srbije i njegov časopis „Pravo i privreda“.

susreti pravnika u vrnjackoj banji

Osnovna tema ovogodišnjih susreta je zakoni i privreda.Susret je svečano otvorio predsednik Privrednog apelacionog suda Miroslav Nikolić. Susretima prisustvuju i gosti iz Nemačke a u ime grada domaćina učesnike skupa pozdravio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović.

Susreti pravnika prilika su za obradu raznih tematskih oblasti. Privredna društva, finansijsko tržište,medjunarodno privredno pravo, privatizacija i stečaj,privredni ugovori i sporovi,poslovno pravo i pravo konkurencije,radno i socijalno pravo, intelektualna prava, poresko pravo i pravo potrošača, teme su koje će biti obradjene tokom ova dva dana.

susret pravnika

Tokom susreta održavaju se i tri okrugla stola o Zakonu o privrednim društvima,Zakonu o tržištu kapitala i Zakonu o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Susreti pravnika u privredi Srbije se završavaju sutra.