Na ovogodišnjem Medjunarodnom Sajmu turizma u Beogradu koji je u toku svoju bogatu ponudu predstavlja Specijalna bolnica Merkur. Ono što je novina jeste zaseban štand ove godine na beogradskom Sajmu jer je menadžment Merkura odlučio da ove godine prvi put nastupi samostalno što je njima, kako kažu, i veliki izazov.

Na Sajmu će Merkur predtsviti sve svoje ponude, jedan deo Sajma posvećen je osobama obolelim od dijabetesa i Nacionalnom edukativnom centru, posetioci mogu da se posavetuju sa lekarom koji je tamo prisutan, mogu da izmere nivo šećera u krvi i da probaju neke specijalitete koji se pripremaju u merkurovoj kuhinji i da prozbore sa lekarom koju o programu “hrana kao lek u dijabetesu“.

Drugi deo štanda rezervisan je za Peloid centar, sa čim beogradska publika ima prilike da se upozna. Na licu mesta izvode i aplikaciju blata što je posetiocima verovatno jako interesantno. Pored toga promovišu Wellnes centar,radio talas i lifting lica i posetioci imaju prilike da uživaju u jednom zatezanju lica. Merkur je održao prezentaciju pod nazivom „Svetski Centar za dijabetes nalazi se u Srbiji“ u okviru koje će Udruženjima obolelih od dijabetesa biti predstavljen Merkurov program .