U hotelu Aleksandar u Vrnjačkoj Banji, predstavljen je Pokret privrednika Srbije i održan sastanak ovog udruženja sa privrednicima iz regiona Kraljeva, Kruševca.

Koordinator, i jedan od osnivača Pokreta, Branislav Grujić, predsednik kompanije PSP Farman, zajedno sa Mirkom Todorovićem, vlasnikom firme Todor i Branislavom Stojakovićem, vlasnikom Eurosalona, u direktnom razgovoru sa privrednicima iz regiona predstavili su ideje i planove Pokreta ali i upoznali ih sa problemima privrednika iz ovog dela Srbije.

Pokret privrednika Srbije ima za cilj da pokrene srpsku privredu kroz transformaciju privrednog ambijenta i stvori zakonske i ekonomske uslove kako bi svaki privrednik i preduzetnik u Srbiji bio u mogućnosti da efikasno privredjuje.

Razlog nastanka udruženja Pokret je ujedinjenje svih privrednika, malih, srednjih i velikih preduzetnika i uopšte svih ljudi koji privredjuju a radi uticanja na donošenje i sprovođenje važnih odluka koje Vlada Republike Srbije i nadležni organi moraju da usvoje i sprovedu, da bi otvorili nove prostore za stabilizaciju privrede i njen razvoj.

Inače Pokret je osnovan oktobra 2011. godine, kao nezavisna, nevladina i nestranačka organizacija otvorena za sve privrednike i preduzetnike bez obzira na njihovu veličinu, delatnost ili region u kojem posluju a sa ciljem zaštite interesa privrede a time i svih institucija i građana Srbije.

Pokret je samostalan i slobodan u svojim vizijama i programu.