Vrnjacka Banja – Danas je u Opštini Vrnjacka Banja održan radni sastanak na kom su prisustvovali predsednici opština Vrnjacka Banja i Žabljak, pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Miljaković, načelnica odelenja za zaštitu životne sredine Mila Stojanović, direktor TO Vrnjacka Banja Nikica Pantović kao i Miloš Bešić, profesor fakulteta Političkih nauka iz Beograda.

Naime opštine Žabljak iz Crne i Gore i Vrnjačka Banja apliciraće u novembru mesecu za projekat evropske komisije koji se odnosi na unapređene turizma u ove dve opštine.

Ideja je da se na turističkom planu spoje ove dve opštine ,  tokom sastanka bilo je reči o nekim osnovnim idejama uz konstataciju da je neophodno da se napravi jedna aplikacija za „cros border corporation projekat“ koji je raspisala Evropska Komisija.

Vrnjačka Banja do sada nije imala prilike da učestvuje u ovakvim projektima .

Na sastanku se moglo čuti od profesora Bešića koji je inače eksterni konsultant na ovom projektu , da Vrnjačka Banja i Žabljak imaju dobre šanse da zajedničkom saradnjom dobiju ovaj projekat od EK što će svakako doprineti razvoju turizma u obe opštine.Tokom sastanka bilo je reči o osnovnim potencijalima Žabljaka i Vrnjačke Banje, kao i o nedostacima.

Evropski projekti su veoma zahtevni u smislu procedura,tehnologija ali prilikom dobijanja sredstava opština mora biti veoma precizna u ispunjavanju svojih obaveza koje su jasno definisane i na koje se opština obavezala prilikom konkurisanja.

Ukoliko projekat bude prihvaćen Žabljak i Vrnjačka Banja mogu da očekuju oko 250 hiljada eura po opštini.