Udruženje „Mladi matematičar“ pokrenuto je u septembru mesecu a zvanično su počeli sa radom 15-og decembra.Prezentacija ovog Udruženja održana je u hotelu „Aleksandar“ u Vrnjačkoj Banji.“Ideja da krenemo u osnivanje ovog udruženja jeste vrednost Vrnjačke Banje u matematici. Formirane su prve grupe polovinom decembra, radi se sa decom koja imaju prirodne sposobnosti da prate nešto više u matematici nego njihovi vršnjaci“, rekla je prof. Radica Karović.

Gost promocije bio je dr Siniša Ješić autor udžbenika iz matematike za osnovno obrazovanje.“Verujem da je osnivanje ovog Udruženja od veoma velikog značaja kako za vrnjačku banju tako prvenstveno za decu koja ce pohadjati ovu skolu“,rekao je dr Ješić i dodao „Radeći u ovakvim klubovima učenici dobijaju mogućšnost gde na drugačiji način dobiaju objašnjenja i pojašnjenja na malo drugačiji način nego kao u odeljenju jer je tamo predavnje prilagodjeno kolektivu“.

Ovakvi Klubovi omogućavaju da se učenici rasloje prema svojim afinitetima . Od velike je koristi i značaja kako za talentovanu decu tako i za njihove roditelje.