Prolom Banja

napisao vrnjačka banja ·  

Prolom Ваnја – Prolom Banja Spa in Serbia

Turističko saobraćajni položaj Prolom Banje

Prolom Ваnја se nalazi na jugu Srbije, udaljena 290 km od Beograda, 82 km od Niša i 22 km od Kuršumlije na nadmorskoj visini od 550-668m. Do Prolom Banje se moze doći magistralnim putem Niš-Rudare.

prolom-banja

Prolom Banja

Prirodni lekoviti faktori Prolom Banje

Izvori termomineralne vode temperature od 26°C do 31,5°C, bez ukusa i mirisa, pogodna je zа piće i zdravim osobama.

prolom-banja-sping

Izvor u Prolom Banji - Spa spring

Dopunski sadržaji u Prolom Banji

U neposrednoj blizini Prolom Banje nalazi se prirodni fenomen i kandidat za svetsko čudo Srbije Đavolja Varoš, a istorijski vazan pomena je i manastir Lazarica, odakle su srpski vojnici 1389. godine krenuli u boj na Kosovo. Prirodna bogatstva omogućavaju gostima bavljenje raznovrsnim sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Prolom Banja  Serbia Spa Location

prolom-banja-mapa

Mapa Prolom Banja Spa

Prolom Banja is situated in the south of Serbia at 550-668 m above sea level, 290 kms away from Belgrade, 82 kms from Niš and 22 kms from Kuršumlija. Prolom Banja is easily reached by Niš-Ridare main road.

Natural curative factors of Prolom Banja Spa

prolom-banja

Prolom Banja Hotel

Thermomineral water springs (temperature ranging from 26°C to 31,5°C). The water is tasteless and odourless and suitable for everyday use.

Cultural entertainment, sports and recreation programmes in Prolom Banja Spa

djavolja-varos

Djavolja Varoš - okolina Prolom Banje

Close to the Prolom Banja Spa is „Đavolja Varoš“, a natural phenomenon and aproposed natural wonder of Serbia. The Monastery of Lazarica is a noteworthy cultural and historical heritage,the place where from the Serbian soldiers set out going to the battle of Kosovo.

The beautiful surroundings of the area aiwait prospective visitors for various sports and recreation activities.

About Vrnjačka

Comments

3 Responses to “Prolom Banja”
 1. jasmina stancic kaže:

  Ovo je dobar pocetak za prezentaciju nasih banja u svetu ali nedovoljan. Potrebno je dopuniti sajtove sa validnim infromacijama jasno i jednostavno napisanim s obzirom da su za banja zainteresovani bolesni (koji nemaju strpljenja) i penzioneri stranci i nasi gastarbarteri koji vole jasne stvari
  Pozdrav J. Stancic

 2. debitant zt kaže:

  Kompletirajte informaciju o ljekovitosti samo vode. Motiv dolaska u banju je ljekovitost vode. Ostalo ide u prateći sadržaj zdravstvenog turizma. Napuštam stranicu a ništa nisam saznao što već nisam znao.

 3. Micy kaže:

  prelepoo je mi idemo u maju 3 i 4 zanima me da li ima diskotekaa…..???

Komentari

Kazite vase misljenje...