Projekat „Dobar dan komšija“ ima za cilj da postavi i ojača usluge socijalne zaštite koje su namenje deci sa invaliditetom i njiohovim roditeljima.Vrednost projekta iznosi 365.095 sura,od čega 90% finansira Evropska Unija dok 10% obezbedjuju opštine.

U velikoj Sali SO Vrnjačka Banja danas je upriličena svečanost na kojoj su uručeni ključevi tri polovna vozila.

Iz projekta su obezbedjena sredstva za kupovinu dva motorna vozila, jedno za opštinu Gornji Milanovac, ključeve je na svečanosti uručio predsednik UO Projekta Goran Arsić, a drugo za opštinu Prokuplje, ključeve je uručio zamenik predsednika opštine Vrnjačka Banja Vojislav Vujić.

Ključeve trećeg vozila, Fiat Ducato, (kombi), predsedniku Udruženja roditelja dece ometene u razvoju Dejanu Lučiću , uručila je direktorka Event Group Tamara Radenković.

G-din Lučić se zahvalio i istakao da je ovom donacijom rešen treći veliki problem ovog Udruženja.

Projekat traje 20 meseci a obaveza potpisnica je implementacija socijalnih usluga za osobe sa invaliditetom i njihove roditelje a u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti.

Usluge koje se imlementiraju u kviru ovog projekta su pomoć u kući,stanovanje uz podršku,dnevni boravak i predah. Ovi projekti se realizuju uz pomoć tri NVO.