Vrnjacka Banja – Predstava „Nušić u 21. Veku“ , prvenac vrnjačkog amaterskog pozorišta, sinoć je u punoj aali Vrnjačkog bioskopa doživela svoju premijeru.

Po rečima reditelja predstave,Gorana Atanaskovića, radili su jako dugo skoro 4 meseca. Glumci koji su u prvom ansamblu vrnjačkog amaterskog pozorišta uglavnom su učenici Gimnazije i to treća i četvrta godina.

„Mi smo malo eksperimentisali sa Nušićem,stavili smo ga u današnje vreme,bukvalno,i stavili smo ga u Vrnjačku Banju.Neki će , ubeđen sam ,prepoznati sebe ali poruka njima bi bila, ne ljutite se ipak je to Nušić, aktuelan je bio pre sto godina aktuelan je i danas“, rekao nam je Goran Atanasković.

Predpremijera je održana pre tri dana u Novom selu jer , po Atanaskovićevim rečima, želeli su da malo izađu iz banje i da se ne dešava baš sve u banji.

Interesovanje za jučerašnju premijeru zaista je bilo veliko sva mesta u sali bioskopa do poslednjeg su bila popunjena . Okupili su se kako roditelji ovih,da kažemo mladih glumaca amatera, tako i njihovi drugari i prijatelji ali i profesori Gimnazije u Vrnjačkoj Banji. A komentari nakon premijere, pozitivni.

U predstavi igraju Radoslav Maksimović, Kristina Vuletić, Sandra Bogdanović, Tamara Radojević, Bojana Bogićšević, Ana Končar, Verica Karamarković, Saška Vuletić i Dragana Jaćimović.