Vrnjacka Banja – Predstavnici tri norveške opštine Hemnes, Hatfjeldal i Vefsen ovih dana su gosti Vrnjačke Banje. Tim povodom organizovan je prijem u kabinetu predsednika opštine Vrnjačka Banja Zorana Seizovića.

vrnjacka banja norvezani

Ove tri norveške opštine u saradnji sa tri srpske opštine (Prokuplje,Gornji Milanovac i Vrnjačka Banja), realizuju Projekat medjunarodne medjuopštinske saradnje „Kultura i volonterstvo“. Ovaj Projekat traje tri i završava se u septembru ove godine. Tokom razgovora istknuto je zadovoljstvo saradnjom i dosadašnjom realizacijom Projekta. Razgovaralo se o tri Projekta Volonterskom centru, Školi kulture i Omladinskom savetu.

norvezani vrnjacka banja

Takodje je istaknuto da će se saradnja nastaviti i po isteku ovog Projekta. Za sada se saradnja obavlja u oblasti kulture ali se nadaju da će kruna svega biti ekonomska saradnja u budućnosti. Norvežani su, kako su istakli, impresionirani Vrnjačkom Banjom, interesovanjem gradjana za preselenje u Norvešku i nadaju se da će osnovani centri funkcionisati besprekorno i po završetku Projekta.

Ova poseta jedna je u nizu uzvratnih poseta koje za cilj imaju produbljivanje saradnje i razmenu iskustava. Zahvaljujući ovom Projektu u Vrnjačkoj Banji je osnovan Volonterski centar. Poseta predstavnika norveških opština je danas završena.