U okviru USAID Projekta održivog lokalnog razvoja, opština Vrnjačka Banja potpisala je danas u Domu učenika u Čačku, Sporazum o saradnji sa gradovima Kraljevom i Čačkom kao i opštinama Gornji Milanovac i Raška. Takodje je potpisan i Memorandum o razumevanju sa USAID-ovim Projektom, predstavnicima organizacija civilnog društva i biznis sektora.

USAID-ov Projekat odrzivog lokalnog razvoja je petogodišnja inicijativa ,vredna 22 miliona dolara,koja ima za cilj da podrzi dugoročni ekonomski i društveni razvoj zajednice u Srbiji. Projekat će raditi kroz 12 medjuopštinskih partnerstava,od kojih će svako uključiti tri ili više lokalnoh zajednica koje imaju zajedničke razvojne ninterese. Aktivnosti projekta usmerene su na sledeće oblasti Medjuopštinska saradnja oko realizacije velikih infrastrukturnih i drugih razvojnih projekata od značaja za sve uključene opštine.

Poboljšanje upravljanja finansijama i imovinom opština zatim direktnije učešće gradjana u poslovima lokalne samouprave , stvaranje povoljnije klime za razvoj biznisa i jačanje konkurentnosti mladih pri ulasku na trzište rada