Centar za promociju wellness i spa „Sunny“ i Klub privrednih novinara bili su organizatori druge regionalne konferencije o zdravstvenom,spa i wellness turizmu. Konferencija je održana u Beogradu u hotelu „M“ a između ostalih prisustvovala je Specijalna bolnica „Merkur“.

Konferenciji, koja je za cilj imala razmenu iskustava i znanja, su prisustvovali kako domaći tako i strani eksperti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Kipra i Bugarske

U II radnom delu konferencije pod nazivom „Učimo od lidera“ uručene su i nagrade. U kategoriji Wellness Award 2011 za kreativnost i inovativnost ndobitnik je Peloid centar „Limus Romanus“. Nagradu je u ime Specijalne bolnice primila Slađana Blagojević, rukovodioc komercijalnog sektora Specijalne bolnice „Merkur“. Nagradu je uručila prof. dr Milica Lazović.

Dostići poziciju lidera je jako teško a zadržati je još teže. Da je to ipak moguće, dokazala je Specijalna bolnica „Merkur“

Uspešnim sprovođenjem svoje strategije i filozofije kontinuiranog investiranja i inoviranja, kako medicinskih tako i wellness i spa usluga, Specijalna bolnica „Merkur“ pokazala je da je moguće dostići poziciju lidera u regionu ali i odrzati taj nivo.

Za izuzetne rezultate u turizmu, organizatori su Priznanje Plava turistička zvezda dodelili Ribarskoj Banji.