Specijalna bolnica Merkur godinama neguje tradiciju da Kongresu banja da svoj doprinos i uvede neku novinu u svoju ponudu. Ove godine tokom trajanja 4. Kongresa otvoren je balneo centar „Fons medicus“ . Otvaranju je prisustvovalo osoblje ali i ljudi koji su učesnici Kongresa banja. Vrpcu je presekla dr Svetlana Čeperković.

merkur vrnjaacka banja

U ovom, novom, odnosno preuredjenom prostoru postavljene su i nove kade a ovaj prostor namenjen je terapiji urogenitalnog trakta.Temperatura vode iznosi 36 stepeni što je izuzetno dobro.Po rečima direktora Specijalne bolnice , dr Dejana Stanojevića, pokušavaju da se vrate nekim prirodnim načinima lečenja.

Vrednost ove investicije je preko 120.000, rekao je Stanojević i dodao da su klijenti Merkura sve zahtevniji kao i da se Merkur trudi da ponudi i pruži vrhunski kvalitet.

Sve će se obavljati pod nadzorom stručnog tima a ova terapija će biti jedinstvena u evropi. Inače kako sada stvari stoje godišnje u Merkuru ove usluge koristi oko 30.000 pacijenata.

Terapije se rade iskljućivo toplom mineralnom vodom i ničim drugim što ovom tretmanu daje značaj a odličan je i za sprečavanje velikog broja bolesti urogenitalog trakta.