Vrnjačka Banja Opština – Poput Opatije, Ohrida i Kotora i Vrnjačka Banja je od danas postala sedište Fakulteta za hotelijerstvo i turizam. Prijem prve generacije studenata i ceremonija otvaranja i početka rada održana je danas u prostorijama Fakulteta u 11 casova.

Otvaranju su pored lokalnih funkcionera prisustvovali ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i Slavica Đukić-Dejanović, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije. Vrnjačka Banja u vrhu je srpskog turizma već godinama, to ali i tradicija duga preko 140 godina dovela je do toga da se jedan ovakav Fakultet otvori baš u Vrnjačkoj Banji.

Fakultet je osnovan kao jedinstvena visokoškolska ustanova ovog tipa, osnivač je Republika Srbija a Fakultet je u sastavu Univerziteta u Krgujevcu. Budućim studentima na raspolaganju su dve hiljade kvadrata, dovoljno kvalitetnog prostora koji je opremljen potrebnom tehničkom, audio-video i internet komunikacijom za kompletnu realizaciju nastavnog procesa.

Studijski program koncipirani sup o uzoru na vodeće evropske fakultete za oblast turističkog i hotelijerskog menadžmenta. Brucošima se najpre obratio predsednik opštine Vrnjačka Banja, Zoran Seizović koji je poželevši im srećan početak i puno uspeha tokom studija. Za VD dekana imenovan je prof.dr Radoslav Senić.

Prof. dr Radsolav Senić коji je takođe pozdravio brucoše rekavši da će u narednim godinama ovaj fakultet iznedriti vrhunske stručnjake u ovoj oblasti. Troje brucoša od njih 100 , 60 redovnih i 40 samofinansirajućih, koliko je ove godine upisalo novootvoreni fakultet, imalo je tu čast da im indekse uruče ministar Žarko Obradović i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije. Predsednica Narodne skupštine i ministar Obradović, presecanjem vrpce svečano su otvorili fakultet.