Vrnjacka Banja – Neformalna organizacija „ Čuvari prirode“ iz Gračaca realizuju projekat „Ulepšajmo život mladima na selu“. Cilj čuvara prirode je očuvanje životne sredine, oplemenjavanje školskog prostora ,kao i aktiviranje dece oko zajedničkog cilja. U školi „Branko Radičević“ odeljenje u Gračacu čuvari prirode održali su 90-to minutnu priredbu na kojoj je 68 mališana prezentovalo svoje umetničke sposobnosti.

Priredbi su prisustvovali roditelji mališana, predstavnici lokalne uprave, Saveta MZ Gračac kao i ljudi iz kulturnog i privrednog života Vrnjačke Banje.

„Čuvari prirode postoje i rade veoma kratko a za svoj kratak period postojanja imaju veoma bogatu biografiju. Svojim idejama i realizacijama istih pokazali su da su jedna ozbiljna organizacija koja može doprineti popboljšanju ambijenta ovog mesta.Ono što mi je izuzetno drago je to što su se vodili idejom da spoje lepo i korisno ,lepo je što se druže,što se okupljaju,šire svoja prijateljstva i što pokušavaju da jedni druge skrenu od bilo kakvih poroka kojih u današnje vreme ima mnogo a sa druge strane urade nešto korisno jer su sve svoje akcije usmerili ka očuvanju životne sredine u našem mestu“, rekao je predsednik MZ Gračac Boban Đurović.

Organizacija „Čuvari prirode Gračac“ ima 22 aktivista, inicijator ideje je Sanja Cvetković a projekat „Ulepšajmo život mladima na selu“ podržalo Ministarstvo omladine i sporta.