Eko klub Vrba iz Vrnjačke Banje nedavno je pokrenuo inicijativu za zaštitu i unapredjenje Podunavačkih bara . U okviru projekta bilo je predvidjeno učešće u akciji Veliko spremanje Srbije koje je održano juče od 9 do 16 časova na lokaciji ulaza na Podunvačke bare . Veliki broj meštana i ljudi dobre volje, ljubitelja prirode odazvalo se na učešće u akciji i juče radilo na uredjenju lokiacije kod Podunavačkih bara. U okviru jučerašnjeg dana održana je i eko radionica ppod nazivom “Od radionice u neprirodi do škole u prirodi” u kojoj su učestvovali školarci.

akcija ocistimo srbiju 1

Na projektu su saradjivali Opština Vrnjačka Banja, JP“Direkcija za planiranje i izgradnju“, JKP“Beli Izvor“,JP“Borjak“, mesne zajuednice sa teritorije Vrnjačke Banje, škole, Udruženja gradjana,čuvari prirode, sportski klubovi, ribolovci i lovci.

podunavacke bare akcija slika 2

Veliki odziv juče kompletnoj akciji i narvano veliki odziv gradjana za čišćenje Podunavačkih bara.

Jučerašnja akcija okupila je blizu 2000 volontera na celoj teritoriji Vrnjačke Banje i sakupljene su solidne količine otpada što je svakako doprinelo i čistijoj životnoj sredini ali i uspehu kompletne akcije.

slika za akciju ciscenja 3