Juče je održana 67. sednica Opštinskog Veća opštine Vrnjačka Banja. Na samom pšočetku usvojena je Odluka o Budžetu opštine za narednu godinu.

Na dnevnom redu našla se Odluka o kriterijumima i merilima za utvrdjivanje naknade za otudjenje, davanje u zakup i uredjenje gradskog, gradjevinskog zemljišta.

Članovi Veća razmatrali su Odluku o naknadama i drugim primanjima koje svojim delovanjem ostvaruje Opštinska uprava zatim Odluka o dopuni odluke o komunalnim taksama, Odluku o socijalnoj zaštiti kao i Odluku o auto taksi prevozu.

Sve pomenute tačke dnevnog reda su usvojene kao i Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana o zapošljavanju za 2012 godinu zatim odluku o usvajanju Master plana.

Razmatrani su pojedinačni izveštaji skupštinskih odbora a upoznati su i sa realizacijom projekta Rekonstrukcija glavnog banjskg parka i realizacijom projekta Regulacija korita vrnjačke reke.

Članovi Veća usvojili su Odluku o saradnji izmedju opštine Vrnjačka Banja i Barington grupe iz Engleske članovima Veća na jučerašnjoj sednici obratila se direktorka Savić Radojka koja je prisutnima ukazala na značaj Strategije razvoja Raškog i Moravičkog okruga koju su članovi Veća razmatrali.

Na kraju sednice razmatrana su pitanja i zahtevi iz oblasti finansija a jučerašnjom sednicom Veća predsedavao je zamenik predsednika opštine Vrnjačka Banja Vojislav Vujić.