Vrnjačka Banja – Jučerašnju 23.  Sednicu SO Vrnjačka Banja obeležilo je usvajanje i diskusija o prostornom planu opštine .

Nakon diskusije odbornika , uz konstataciju direktora Direkcije za planiranje i izgradjnu Dušana Magdelinića da je donošenje prostornog plana opštine od veoma velikog značaja, odbornici su ovu tačku dnevnog reda usvojili.

Usvojeni su i izveštaji i odluke koje su bile vezane za budžet opštine Vrnjačka banja zatim doneta je odluka o parkiralištima na teritoriji Vrnjačke banje.

U daljem toku sednice ,izmedju ostalog, donete su odluke o bratimljenju i konkretnoj saradnji sa opštinama Kališ Pomorski (Poljska) i Karpoš (Makedonija).

Na dnevnom redu jučerašnje 23 sednice SO Vrnjačka Banja bilo je jos desetak tačaka vezanih za funcionisanje javnih preduzeća, rasvetu na teritoriji opštine ,osnivanju fakulteta…..

Ono što je takođe vrnjčane interesovalo jeste pokretanje inicijative od strane „Ženskog Centra Milica“ za nabavku ultrazvucnog aparata za potrebe Doma Zdravlja“Dr Nikola Džamić“ u Vrnjačkoj Banji. Ovo se nije našlo na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta ali replicirajući odborniku Dragoslavu Đuroviću,koji je postavio pitanje vezano za nabavku ultrazvuka, prvi čovek opštine Zoran Seizović, odgovorio je da je Opštinsko veće prihvatilo pomenutu inicijativu i da je dat nalog službama Doma Zdravlja da pripreme detaljan izveštaj o tome koliko jedan takav aparat košta kao i druge pojedinosti.

Jučerašnja sednica završena je oko 18 časova a po rečima predsednika opštine Zorana Seizovića naredna će biti zakazana za 10-15 dana.