U okviru 2.Festivala „Originalnosti i kreativnosti“, koji je juče održan u Vrnjačkoj Banji u bioskopskoj Sali deca Osnovnih škola sa teritorije Vrnjačke Banje odnosno Osnovnih škola „Branko Radičević“ Podunavci,“Popinski borci“,“Mladost“ Vrnjci,“Bane Milenković“ Novo Selo i „Branko Radičević“ odeljenje u Gračacu izveli su 5 predstava „Nekad i sad“,“Tim šou“,“Svako vreme ima svoje feme“, „Srećan osmeh“ i „Biseri po polju rasuti“.

Ovaj Festival projekat je Omladinskog centra a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta a tehničku podršku Festivalu pruzilo je udruzenje „Urban in“ iz Novog Pazara. Za sve predstave učenici su sa svojim nastavnicima napisali tekstove, pripremili predstave, koreografije, scenografiju i radili proteklih meseci na svojim predstavama kako bi ih što bolje izveli.

Po rečima Valentine Krstić, najzasluzniji za realizaciju ovog projekta su Osnovne škole sa teritorije Vrnjčke Banje odnosno pozorišta svih Osnovnih škola koja su formirana prošle godine. Mališani su pokazali šta umeju i šta su spremili a ziri u sastavu Goran Atanasković, novinar i voditelj Amaterskog pozorišta pri Kulturnom centru, Angelina Pribaković, profesor, Goran Karavesović iz TO Vrnjačka Banja, Slađana Novosel ispred udruzenja „Urban in“ i Nela Spasojević voditelj škole glume i pozorišta Omladinskog centra doneli su sledeću odluku: nagrada za kostime pripala je školi „Mladost“ Vrnjci, interpretacija i originalnost „Popinski borci“, scenario „Branko Radičević“ Podunavci ,gluma „Bane Milenković“ Novo Selo i scenografija škola „Branko Radičević“ odeljenje u Gračacu.