Vrnjački bioskop od večeras pa do 1. avgusta dočekuje vas novom projekcijom od 20 časova. Naime , na repertoaru od večeras do 1. Avgusta je akcija „Šifra smrti“. Glavne uloge u ovoj akciji poverene su Džejsonu Statamu, Ketrin Čen, Krisu  Sarandonu i drugima.

film sifra smrti slika

Mej  je desetogodišnja Kineskinja, matematičko čudo od deteta. Iz doma u Nanđingu otimaju je Trijade. Njihov vođa Han Đijao  šalje je u Ameriku da bi li bila „računar“ za njihovo reketiranje – nema računara, nema traga na papiru, sve brojke su u njenoj glavi. Godinu dana kasnije njen „posvojitelj“ Čang  vodi je da pretrese njegovo poslovanje.
Luk Rajt je drugorazredni borac mešovitih borilačkih veština u Nju Džersiju. Kada upropasti nameštenu borbu, ruska mafija odlučuje da ga iskoristi kao primer – ubiju mu suprugu i zaprete da će ubiti bilo koga s kime se sprijatelji ili poveže. Danas beskućnik, očajan i potpuno izolovan od društva, Luk luta ulicama Njujorka poput duha, na ivici samoubistva. Kad se šef Trijada, Han Đijao pojavi u Njujorku, počinje veliko komešanje. Mej od njega dobije tajni broj koji mora da zapamti. Ali, devojčicu otima ruska mafija koja želi informacije pohranjene u njenom mozgu, baš kao i korumpirani kapetan Volf iz njujorške policije. Mej uspeva da pobegne, ali hoće li uspeti preživi sama – i koliko dugo?
Na stanici podzemne železnice, spreman za skok pod voz, Luk Rajt ugleda mladu, zastrašenu Kineskinju koju odvode Rusi. Zna da tu nešto nije u redu i zna da mora da odluči: ili će nastaviti da uništava svoj život ili se će vratiti i boriti da bi pomogao devojčici koju nikad ranije nije video. Luk se vraća onome što najbolje zna i nasilnom akcijom tokom jedne jedine večeri poseje teror širom gradskog podzemlja ne bi li spasao život Mej, ali istovremeno i iskupio svoj život.

Projekcija je u 20 časova a ulaznica 150 dinara