Vrnjački bioskop vas od večeras (10.05) pa do subote (13.05) očekuje sa još jednim osličnim filmskim ostvarenjem. Naime od 20 časova možete pogledati domašći film “Ustanička ulica”.

ustanicka ulica u vrnjackoj banji

„Ustanička ulica“ je film o ljudima koji su rođenjem uvučeni u balkanski vrtlog zločina i tajni. Glavne junake, koji često nisu ni svesni okolnosti koje ih vode, nevidljiva ruka pomera kao šahovske figure. Prošlost ih i dalje progranja.

Mladi tužilac Dušan (Gordan Kičić) dobija slučaj koji mora da drži u najvećoj tajnosti. Naizgled zatvoren i skoro zastareli predmet koji mu daje šef (Rade Šerbedžija) iz korena menja njegov život. Svedoka nema, a dokazi su nepotpuni. Dušan je odlučan i istrajan u potrazi za istinom. Tragovi postaju sve jasniji i velike tajne se obelodanjuju posle mnogo godina. Sasvim slučajan, ali i sudbonosan susret dovodi ga do čoveka koji se već dugo krije pod lažnim imenom (Uliks Fehmiu). Međutim, Dušan istovremeno shvata da više nikome ne može da veruje. Iza svakih vrata krije se nova tajna, a i najbliži saradnici, sa šefom na čelu, postaju sumnjivi i naizgled umešani u ceo slučaj. Ipak, odlučan je da stvar dovede do kraja iako se opasnost krije iza svakih vrata na koja pokuca. U ovoj igri sve je dozvoljeno, a sam čovek je laka meta.

 

Uloge tumače Gordan Kičić, Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Predrag Ejdus, Petar Božović, Bojan Žirović, Aleksandar Đurica, Miki Krstović. Film je inače snimljen tokom prošle godine.

Projekcija je od 20 časova a cena ulaznice 250 dinara