OŠ“Bane Milenković“ Novo Selo obeležila je svoj 117 rodjendan. Dan škole obeležen je prigodnom priredbom koju su pripremili učenici pomenute škole . Priredbi su prisustvovali roditelji mališana, penzioneri,bivši radnici ove škole, predstavnici lokalne uprave,ali pre svega zamenik amsadora Slovenije u Srbiji Milan Predan. Obeležavanju dana škole prisustvovali su i načelnik Raškog Upravnog okruga Mateja Mijatović kao i predsednik vrnjačke opštine Zoran Seizović.
skola u novom selu kod vrnjacke banje
Ono što je veoma bitno jeste to da su im u goste došli ljudi iz pobratimske opštine iz Slovenije, njih 34-oro. Želja im je obostrana , da nastave sa saradnjom i druženjem i narednih godina i ta tu tradiciju nastave i njihova deca.

Učenici ove škole tokom prošle i ove godine ostvarili su veoma zapažene rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti, prezentovan je njihov uspeh a zatim su se prisutnima obratili zamenik Ambasadora Slovenije u Srbiji, načelnik Raškog okruga, direktor OŠ“Bane Milenković“ i predsednik Opštine Vrnjačka Banja.