Da još uvek ima ljudi koji su spremni da pomognu i ulože odredjena sredstava dokazuje i primer roditelja jedne učenice šestog razreda koji su na sopstvenu inicijativu renovirali učionicu koja je bila u veoma lošem stanju. Klupe su bile polomljene , kao i stolice, zidovi tamni, prljavi, zavese iscepane, dotrajale……


Sada mališani koji po 5 do 6 sati provode u ovoj učeionici imaju potpuno nov prostor za rad .

Dobili su nove klupe, nove stolice, moderne zavese , učionica je okrečena , postavljen je potpuno nov pod, nov laminat i ono što je decu najviše obradovalo su novi ormarići što je novina u školi a u koji mogu da odlože neke svoje stvari ili opremu za fizičko.

Deca nisu mogla da sakriju svoje oduševljenje, svi su imali samo reči hvale za nov nameštaj naravno uz obećanje da će paziti ono što su dobili.

„Prvo iznenađenje je bilo kada su se roditelji javili sa ovakvim interesovanjem i željom da se učionica na ovakav način opremi i renovira .Sada je ona po visokim standardima i deci je sigurno sada mnogo prijatnije da budu u takvoj učionici i svakako podsticajno deluje kako na njihovo raspoloženje tako i na učenje. Posebno bih se zahvalio g-dinu Nebojši Veselinoviću, vlasniku firme „Stefan 1990 impex „ iz Vrnjačke Banje“, rekao je direktor OŠ“Popinski borci“ Dragan Milenković .

Po njegovim rečima i drugi roditelji su zainteresovani za slične aktivnosti , u odeljenju u školi u Piskavcu jedna grupa roditelja isfinansirala je i popravila nedostatke u ucionici šestog razreda.

„Roditelji prema svojim mogućnostima,samoinicijativno ulaze u ovakve i slične akcije i ja kao direktor škole to mogu samo da pozdravim i da se zahvalim“, rekao je Milenković na kraju razgovora.