Vrnjačka Banja – Takmičenje u kuvanju riblje čorbe pod nazivom “Treći moravski kotlić” u Vrnjačkoj Banji, biće održano 25. avgusta, u potpuno novouređenom prostoru ispred hotela “Breza”, najavila je Turistička organizacija Vrnjačke Banje.
Nova fontana sa „Mostom mladenaca”, velika letnja bašta sa šankom i dečije igralište upotpuniće prijatan ambijent hotela „Breza“, gde će se u subotu takmičiti više 30 takmičara iz svih krajeva Srbije.

Takmičarima je obezbeđeno 2,5 kilograma očišćenog šarana, majice sa logoom manifestacije, a doneće svoje začine i pribor za kuvanje.

Najbolje očekuju vredne nagrade, kao što je sedam, odnosno 10 dana za dve osobe na bazi polupansiona u hotelu “ Omorika” ili “ Breza” za bronzani i srebrni kotlić, i letovanje u Grčkoj u Leptokariji, u hotelu “Dafni” za dve osobe za prvo mesto – „Zlatni kotlić“. Osim toga, za prvih 10 takmičara obezbeđeno je učešće sledeće godine, bez plaćanja kotizacije.

Očekuje se i veliki broj posetilaca iz Vrnjačke Banje, Kraljeva, Trstenika, Kruševca i drugih susednih mesta, koji će osim u ribljim specijalitetima, imati priliku da uživaju u celodnevnom muzičkom programu.

Organizator „Moravskog kotlića“ je Vojna ustanova “ Tara” – hotel “Breza” u Vrnjačkoj Banji.