Vrnjacka Banja – Nakon tragedije u novosadskoj diskoteci, ministar policije naložio je proveru svih lokala širom Srbije i najavio zatvaranje onih koji ne ispunjavaju standard. U ugostitejskim objektima, diskotekama širom naše zemlje pre tri dana 250 inspektora vrši vanrednu kontrolu ispunjenosti mera zaštite od požara.

vrnjacka banja

Redovne kontrole ugostiteljskih objekata vrše se jednom do dva puta godišnje. Ipak, veći problem od restorana predstavljaju klubovi i kafići, koji nemaju osnovnu protivpožarnu zaštitu kao što su stepenice ili izlaz za evakuaciju, a nemaju čak ni upotrebnu dozvolu.Vanredna kontrola obavljena je i u ugostiteljskim objektima na teritoriji Vrnjačke Banje a tim povodom održana je konferencija za novinare Štaba za vanredne situacije za teritoriju raškog okruga.

Na konferenciji je saopšteno da je u Vrnjačkoj Banji pregledano i prekontrolisano 15 ugostiteljskih objekata i da iako situacija i nedostaci pronadjeni u tim objektima, nisu alrmantni i kritični , naloženo je otklanjanje istih u najkraćem mogućem roku odnosno odmah.

Zadatak i cilj ove akcije je da se svi objekti dovedu u maksimalno ispravno stanje odnosno da se dovedu na maksimalni nivo tehničke ispravnosti a kako bi se rizik sveo na minimum.