Istekom roka za podnošenje žalbi Opštinskoj izbornoj komisiji, što je bilo juče, nakon tačno pedeset dana, zvanično su završeni lokalni izbori u Vrnjačkoj Banji. Nakon zasedanja 25. 06. OIK Vrnjačka Banja je utvrdila konačne rezultate.
slika izbori u vrnjackoj banji
Što se tiče raspodele odborničkih mandata situacija je sledeća SNS ima 9 odbornika, DS 8 odborničkih mandata zatim SPS 4 odbornička mandata, JS 3 mandata zatim GG Banja je zakon takodje 3 mandata dok DSS i URS imaju po 2 odbornička mandata u budućem sazivu SO Vrnjačka Banja.
Na održanoj sednici 25.06. poništena su rešenja o dodeljenim odborničkim mandatima od 07.07. a rok za dodelu novih mandata je 10 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata što je bilo 22.06.
Tako da će, po rečima predsednice OIK-a Vladislave Ratković, nova rešenja o odborničkim mandatima budućim odbornicima biti dodeljena do kraja ove nedelje.
Rok za zakazivanje konstitutivne sednice je 15 dana od dana objavljivanja rezultata a rok za održavanje sednice dva meseca od objavljivanja konačnih rezultata.