Šotokan karate savez Srbije kao i Karate federacija centralno-zapadne Srbije uz tehničku organizaciju KK“Kamikaze“ u Velikoj Plani su održali kup Srbije za sve uzrasne kategorije od najmlađih pa sve do seniora.

Uz učešćše od oko 590 takmičara iz 35 klubova karatisti Padobranca iz Vrnjačke Banje okitili su se sa ukupno 10 medalja.

Sa međaljama su se kući vratili Mina Radovanović , prvo mesto u borbama i borbe apsolutna kategorija takođe prvo mesto, Suzana Miodragović drugo mesto i borbe apsolutna kategorija drugo mesto, Nađa Radunović, prvo mesto u borbama. Zatim sa medaljama su se vratili još Ivona Petrović, kate prvo mesto i borbe prvo mesto, Đorđe Brđanin trećše mesto u katama, Filip Burmazović takođe trećše mesto u katama i Marija Radovanović treće mesto u katama.

U Temišvaru u Rumuniji održan je međunarodni karate turnir na kome je nastupala seniorska reprezentacija Srbije. U sastav u reprezentacije bila je i takmičarka Padobranca nevena Spasićš koja se okitila dvema zlatnim medaljama u pojedinačnoj i ekipnoj borbi. Pored Nevene Spasić ekipu su još činile Ivana Stamenčić KK“Ipon“ Vrba, Kraljevo i Una Nišević KK “Empi“ Subotica.