Vrnjacka Banja – Bjorn Erik Davidsen, koordinator za norveške opštine na projektu „Kultura i volonterstvo“, presekao je vrpcu i otvorio Volonterski Centar u Vrnjačkoj Banji na spratu Tržnog centra „Pijaca“.

Ovaj Centar rezultat je projekta „Kultura i volonterstvo“ koji realizuju tri srpske opštine Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac i Prokuplje ali i tri norveške opštine Hatfjeldal,Vefsen i Hemnes a pod pokroviteljstvom Vlade Norveške.

Koordinator Centra je Zivota Smiljanić,predsednik Upravnog Odbora a ulogu domaćina na otvaranju Volonterskog Centra imao je predsednik opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović.

„Ovo je realizacija projekta koji je započet pre godinu dana i u okviru kog se realizuju tri medjusobna vida saradnje a jedan od njih je upravo volonterizam i u tu svrhu je osnovan centar gde će se sve aktivnosti i dešavati.Ovo je poziv svima koji imaju slobodnog vremena da daju svoj doprinos zajednici u kojoj zive tako što će deo tog vremena posvetiti onima kojima je ta pomoć potrebna u naj različitijim vidovima“,rekao je predsednik Seizović i dodao „Posebno apelujem da se što veći broj mladih ljudi uključi i da pomogne kako svojim vršnjacima tako i starijima od sebe kojima je ta pomoć neophodna a koji nemaju niti finansijskih sredstava niti mogućnosti da neke poslove obavljaju“.

Do kraja realizacije projekta ostale su dve a godine gost iz Norveške izrazio je nadu i uverenje da je ovo vreme sasvim dovoljno da volonterski Centar ojača i postane stabilan.