Pripadnici 98. avijacijske brigade juče su u Lađevcima proslavili svoj dan. 1949 godine brigada je osnovana kao 198 vazduhoplovni lovački puk u sastavu 39-te vazduhoplovne divizije na aerodromu u Skoplju. U početku ova jedinica imala je avione Jak 3, Tanderbolti, Sejbrovi, Jastrebovi a sada imaju helikoptere, super galebove i orlove.

Brojne generacije pilota, tehničara, stručnjaka raznih specijalnosti ulozili su godine svog rada i truda kako bi onima koji dolaze uspešno preneli svoje znanje i veštine.

Ova jedinica branila je i otadzbinu kada je to bilo potrebno a ono što je bitno jeste činjenica da su uspeli da očuvaju čast svoje profesije. Za pokazane rezultate u spašavanju imovine Srbije, ispoljeno pozrtvovanje u gašenju pozara šestorici pripadnika jedinice Ministarstvo odbrane dodelilo je vojne spomen medalje.

Proslavi su prisustvovali Komandant vazduhoplovstva i protiv vazduhoplovne odbrane,raniji komandanti brigadne jedinice brigadnog Generala Sreta Malinovića, pukovnici u penziji, komandanti i predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Raškog i Moravičkog Upravnog okruga kao i predstavnici Kraljeva, Čačka i Vrnjačke Banje.