Vrnjacka Banja – Opasnost od eventualnih poplava kao i Plan priprema za odbranu od poplava do kojih bi moglo doći bile su povod održavanja vanredne sednice Štaba za vanredne situacije opštine Vrnjačka Banja. Štab je radio u proširenom sastavu jer su pored članova u radu učestvovali i predsednici Saveta mesnih zajednica . Ono što je konstatovano na sednici jeste činjenica da je opština Vrnjačka Banja odlično odreagovala proteklih dana u vanrednoj situaciji odnosno situaciji kada su bile obilne padavine i izuzetno niske temperature.

Po rečima komandanta Štaba Zorana Seizovića, s obzirom da poslednjih dana nije bilo novih padavina I da se sneg topi ali da vodotokovi nisu znatno porasli ne bi trebalo da dodje do poplava . Dodatni razlog je I to što je zemlja,po njegovim rečima, bila izuzetno suva.

Jedini rizik od polava,kako sada stvari stoje, jeste ukoliko dodje do naglog topljenja snega na planinama odnosno na Goču. Upravo ta opasnost bila je razlog prisustva predsednika Saveta mesnih zajednica jer je njihova odgovornost i obaveza da na osnovu iskustva od poplave koja se dogodila pre tri godine, odrede kritične tačke na svojim teritorijama i tokom ovih par dana sve nadostatke otklone.

Opština je mesnim zajednicama stavila na raspolaganje svu mehanizaciju javnih preduzeća koja je do sada radila na čišćenju snega, uključujući i onu ustupljenu od Republike koja će raditi u Banji i narednih 4-5 dana. Na taj način i uz pomoć mehanizacije biće sanirane sve krizne tačke po mesnim zajednicama a sve u cilju smanjenja mogućnosti od eventualnih poplava. Seizović je na kraju dodao das u ulice u nižim predelima Vrnjačke Banje su prohodne i u njima se saobraćaj odvija bez ikakvih problema.